26.10.2016

Homemade granola eli mysli

Itsetehty mysli on maailman parasta, jos sen tekee oikein. Kokeilkaa tekin ihmeessä tätä ohjetta, jonka olen löytänyt täältä. Haluan antaa teille muutamia vinkkejä myslin tekoon, mutta ne tulevat postauksen loppupuolella. HUOM! Käytän ohjetta, mutta en noudata sitä täysin. Minulla vaihtelee hyvin paljon raaka-aineet, mutta aina tulee hyvänmakuista. Olen aika usein nähnyt, että mysliä ei ole alle viikon jälkeen ollenkaan. :D Raaka-aineiden mitat löydätte kuvien jälkeen.





Raaka-aineet:
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä ja -jauhoja
2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 1/2 dl pähkinöitä
1/2 dl siirappia
1/2 dl oliiviöljyä
4 tl kanelia (ei tarvitse laittaa noin paljon kuin minä, mutta haluan lähenevän joulun takia laittaa hieman enemmän)
2 tl kardemummaa

Suosittelen laittamaan uunin noin 200 asteeseen. Sekoittakaa kaikki ainekset yhteen mitan avulla. Se kannattaa pitää uunissa noin 30 minuuttia ja sekoittakaa 10 minuutin välein. Sen pitäisi olla hieman ruskea ja se on valmis.

 
Nyt lopuksi tulee vinkit tekemiseen ja aineksiin liittyen.
1. Laittakaa kaikki ainekset isoon uunivuokaan ja sekoittakaa lusikalla. Suosittelen sitä, koska te säästätte tiskaamista. Ei tarvitse pestä erillisiä kulhoja.

2. Ostakaa kaikenlaisia siemeniä, pähkinöitä ja hiutaleita, joita tykkäätte syödä. Suosittelen valitsemaan lähellä tuotettuja siemeniä. En lähtisi ostamaan chiansiemeniä, koska ne on aika kalliita.

3. Suosittelen ostamaan ihan tavallista siirappia, mistä tekisitte pipareita tai laatikoita, koska se on halvempaa kuin agave-siirappi.

4. Suosittelen teitä käyttämään hyvänlaatuista oliiviöljyä (tummassa lasipullossa olevaa), koska se tuo makua esiin.

5. Kokemuksen myötä olen löytänyt hyvän lämpötilan, jolla minä uskallan pitää. Suosittelen teitä tarkkailemaan mysliä. Teillä saattaa olla erilainen uuni kuin minulla, koska me omistamme kaasulla toimivan uunin.

Nauttikaa ja kokeilkaa ihmeessä tätä ohjetta. Voitte kokeilla erilaisia versioita, joista te itse pidätte.
Nyt on hyvä lopettaa tämä postaus tähän ja toivottaa teille oikein hyvää iltaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera: Canon 500D EOS
Objetiivit: Canonin oma objektiivi - Canon EFS 18-55mm
Sigma DC 18-200mm 1:3.5-6.3

Kiitos kun jaksoit kommentoida postaukseeni! <3 :)