18.3.2014

Rakkauteni sulaa raakasuklaaseen... :)

Lupailin sunnuntaina, että teen postauksen raakasuklaasta. Kerron omia kokemuksia raa'asta suklaasta ja mistä sain innostuksen. Joillekin sana voi olla vieras ja joillekin on että on kuullut sen sanan aikaisemmin. Pieni esittely: Raakasuklaa on "terveyssuklaata", koska siinä on hyviä aineita, mitä tavallisessa suklaassa ei ole välttämättä. Näitä kaikkia hyviä aineita on peräti yli 1200. Raakasuklaa on prosessoimatonta suklaata.

Lainattu http://raakasuklaa.com/wordpress/raakasuklaa/: Mitä eroa raakasuklaalla ja kuumennetulla suklaalla on?
Kun kaakaosta tehdään ”tavallisesta suklaata” tai ”tavallista kaakaojauhetta” kuumennetaan raaka kaakao korkeissa lämpötiloissa (120-130 astetta) ja siihen lisätään mm. maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, valkaistua sokeria ja usein geenimanipuloidusta soijasta valmistettua lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa.

Kerron mistä sain innostuksen. Ylä-asteella ajattelin että hankinpa veljelleni raakasuklaa tekopaketin joululahjaksi jokunen vuosi sitten, mutta jätin sen. Minä sain veljeltäni raakasuklaapaketin samaisen vuonna joululahjaksi, ja seuraavana päivänä tehtiin yhdessä sitä. Ekan kerran kun maistoin, niin se oli pahaa. Mutta toisella kerralla tykästyin siihen. Jos teen oikein ja oikealla mittasuhteella, niin siitä tulee todella taivaallista. On tietty tullut pahojakin, mutta olen oppinut miten kannattaa tehdä se. Voisin sanoa että se on paljon paljon parempaa kuin Fazerin sininen. Voisin syödä raakasuklaata vaikkapa koko loppuelämän. Rakastan raakasuklaata, koska se on paljon terveellisempää. Tein perjantaina sitä ja olen syönyt sitä jonkin verran. Muistutan että ei kannata syödä kovin paljon, koska se saattaa valvottaa. Ainakin minä huomasin, että jos otin liian myöhään illalla, niin saatoin valvoa tai nukuttaa. Se vähän riippuu päivästä ja minkälainen olo on sinä päivänä. Siitä tulee aika hyvä fiilis ja rentoutunut. Siinä oli aineita, jotka tuottaa mielihyvää ja rentoutumista.

Tavallisessa suklaassahan on maitoa ja ne jotka ei tykkää maidosta, niin suosittelen oikein lämpimästi kokeilemaan ainakin. Raakasuklaassa ei ole ollenkaan maitoa. Pieni kertominen itsestäni voi mennä yli aiheen, mutta haluan sanoa sen. Minä en pysty juomaan tavallista maitoa, koska se aiheuttaa vatsaongelmia. Minun on saatava luomumaitoa, koska se ei aiheuta minkäänlaisia ongelmia. Enemmänkin vatsa kiittää.

Ohjeita on monenlaisia, mutta minä itse menen ihan perusohjeella. Raakasuklaajauhetta, raakaa kookosöljyä, maca-jauhetta, lucuma-jauhetta, raakaa kaakaovoita, hunajaa/agavesiirappia ja ripaus suolaa. Pitää vaan vesihauteessa kookosöljyä ja kaakaovoita sulattaa. Sen jälkeen laitetaan joukkoon kaikki kuivat ainekset ja sen jälkeen laitetaan makeutusta ja ripaus suolaa. Sitten vaan muotteihin ja jääkaappiin/pakastimeen/parvekkeelle. Kannattaa jättää koko yön yli, koska niistä tulee kovia ja sitten pystyy ottaa. Voilá ja voit syödä. Ehkä minun haluuni riittää kaksi neljä palaa, mutta aika harvoin syön yli 4.  

Jos te olette kiinnostuneita, niin kannattaa mennä ostamaan raakasuklaapaketti Lifesta tai jostakin luontaistuotekaupasta. Se hinta voi kirpaista, mutta voin sanoa oman kokemuksen kautta, että tulette tykästymään siihen. Suosittelen katsomaan tämän sivuston, jos on kiinnostunut raakasuklaasta. Siellä puhutaan terveysvaikutuksista ja reseptejä, miten tehdään suklaata.  Toivottavasti kiinnostuitte ja tykkäsitte tästä postauksesta. Nyt minä lopettelen ja teen vielä kouluhommia. Sen jälkeen menen kylpyyn. Kylvyn jälkeen aion katsoa miten Daniel laulaa ja flirttailee.. <3 ;) Hihi.. Nyt hyvää illanjatkoa kaikille! <3

P.S. Salilla on kohta käyty kuukausi ja ensi kuukauden jälkeen jaksotan treenaamista. Jaksottamisella tarkoitan että treenaan tiettyä aluetta yhtenä päivänä ja seuraavana päivänä toista aluetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamera: Canon 500D EOS
Objetiivit: Canonin oma objektiivi - Canon EFS 18-55mm
Sigma DC 18-200mm 1:3.5-6.3

Kiitos kun jaksoit kommentoida postaukseeni! <3 :)